Nyheder fra Møbelfabrikken

Værkstedet på Møbelfabrikken – 'kom og vær med!' i de mange aktiviteter før Jul!

Vaerkstedet November 2022 Kalender

Årets Virksomhed på Bornholm 2022

Året Virksomed på Bornholm, blev igen i år 2022, afhold og prisen overrakt på Møbelfabrikken. Prisen blev overragt af Borgmester Jacob Trøst til årts vinder Ocean Pawns. Her et lille klip fra festlighederne: https://youtu.be/_5CVT8Rhp2M.
Vi åbner op for værkstedet d. 15 AUGUST og glæder os til at se dig/jer 😊 tidligere som nye brugere.  Kom forbi med dit projekt og få vejledning på sy- eller træværkstedet til at lave det. Du er også velkommen til bare at komme forbi, se og høre mere om hvad vi kan tilbyde af maskiner og faciliteter og hvordan vi kan oplære og vejlede dig. Der er altid kaffe på kanden. Mandage og Onsdage fra 15-20. Du kan også skrive til mig (Jannie) på
Mail: Værkstedet@moebelfabrikk01.dk eller
TlF: 5127 4580

Invitation til tilflytterarrangement

Efter en lang Corona pause er vi glade for igen at kunne invitere nye bornholmere til et tilflytterarrangement.

Fredag d. 26. november kl. 15.00-18.00 på Møbelfabrikk01 i Nexø. Adressen er Gl. Rønnevej 17A, 3730 Nexø.

Tanken bag arrangementet er en hyggelig, uformel eftermiddag, hvor du kan møde andre, der også har valgt at bosætte sig på Bornholm.

 

Med udgangspunkt i Møbelfabrikk01s spændende rammer har vi valgt at lade det aktive Bornholm være temaet for arrangementet. Der sker rigtig meget på øen, og vi har sammensat et program med inspirerende oplæg, som kan give et indblik i det aktive liv på Bornholm.

 

Kl. 15.00 byder vi velkommen, og der serveres kaffe og te. Vi slutter af med en let servering og mulighed for at møde værter, oplægsholderne samt få en snak med andre nye øboere. 

 

Husk at tilmelde dig her på siden øverst under 'tilmelding'.  Af hensyn til rammerne, vil der være en begrænsning på 150 deltagere.

Børn er velkomne. Der vil dog også i løbet af 2022 blive afholdt en række nye tilflytterarrangementer andre steder på øen, hvor flere af dem er målrettet børnefamilier.

For spørgsmål send en mail til tilflytter@brk.dk

 

Vi håber, at du har lyst til at dele nogle hyggelige timer i inspirerende rammer sammen med os.

OBS!! – AFLYSNING AF JULEMARKED !!

Vi er kede af at måtte meddele at Julemarked d. 27 nov 2021 på møbelfabrikken og fritidshuset er aflyst på grund af corona situationen, som pt. ikke er under kontrol.

BCB Arrangementer >

Den erhvervsdrivende Fond, Møbelfabrikken er stiftet den 23. december 2002 i forbindelse med Nexø Kommunes køb af Nexø Møbelfabriks bygninger og jord på Rønnevej. Etableringen skete som et modtræk til fiskerikrisen i 90-erne, som var af stor, negativ betydning for Nexøs udvikling og vækst, og målet var dengang at skabe et udviklingshus for innovative og kreative iværksættere - Og det holder den dag i dag, og mere til, I dag står vi på egne ben, takket være den store opbakning fra vores samarbejdspartnere og interessenter, og i de sidste 3 år har udviklingen blomstret på Møbelfabrikken, startups, iværksætteri, kreative borgerdage, reparationsfællesskabet Værkstedet, RepairCafeen, kunst, kultur og samarbejdende erhvervsfremme tiltag, og events præger i dag Møbelfabrikken.

Efter en lang rejse på hele 3 år, er vi nu endelig ankommet med renoveringen af den gamle produktions hal

Takke være visionære fonde, og legater, er det lykkedes at samle midler nok til at renoverer den gamle, stærkt nedslidte og ikke brugbare produktionshal. Nu stråler Hal 2, som vi kalder den, med fornyet kraft, og skal indgå i tjenesten, som stedet hvor Bornholm vil vise sit virke og engagement frem, til hele verden. Her skal handlinger forenes i fællesskaber, og være medvirkende til at skabe et bæredygtig samfund, her skal vi også arbejde og lege med aktiviteter, der viser hvad dagen vil bringe, når vi bliver voksne, og fatter vigtigheden af at moder jord skal aflastes, og mennesket for alvor tænker ressourcer ind i cirkulær økonomiske handlinger.  

Efter en lang rejse på hele 3 år, er vi nu endelig arriveret med renoveringen af den gamle produktions hal. Og det skal fejres, men ikke bare med bobler, og tale, men også med en særlig skøn og spændende kunstudstilling af Linnea Jensen, netop fordi hun er autentisk, og her viser egne prøvelser, med livet og naturen - og kæmpe store oplevelser i det minimalistiske liv – anti klima aftryk.  Lige går vi efter en åbnings reception/fernisering den 15 maj. Kl. 14.00. (om Corona vil)

En Stor Tak Til Vores Sponsorer