Nyheder fra Møbelfabrikken

Så er det nu du skal reservere en stadeplads på Møbelfabrikkens Julemarked >

Betaling via MobilePay: 82211 (Møbelfabrikken) Husk! Skriv JM21 i kommentarfelt, når du betaler. Vi glæder os til at se jer!

BCB Arrangementer >

Den erhvervsdrivende Fond, Møbelfabrikken er stiftet den 23. december 2002 i forbindelse med Nexø Kommunes køb af Nexø Møbelfabriks bygninger og jord på Rønnevej. Etableringen skete som et modtræk til fiskerikrisen i 90-erne, som var af stor, negativ betydning for Nexøs udvikling og vækst, og målet var dengang at skabe et udviklingshus for innovative og kreative iværksættere - Og det holder den dag i dag, og mere til, I dag står vi på egne ben, takket være den store opbakning fra vores samarbejdspartnere og interessenter, og i de sidste 3 år har udviklingen blomstret på Møbelfabrikken, startups, iværksætteri, kreative borgerdage, reparationsfællesskabet Værkstedet, RepairCafeen, kunst, kultur og samarbejdende erhvervsfremme tiltag, og events præger i dag Møbelfabrikken.

Efter en lang rejse på hele 3 år, er vi nu endelig ankommet med renoveringen af den gamle produktions hal

Takke være visionære fonde, og legater, er det lykkedes at samle midler nok til at renoverer den gamle, stærkt nedslidte og ikke brugbare produktionshal. Nu stråler Hal 2, som vi kalder den, med fornyet kraft, og skal indgå i tjenesten, som stedet hvor Bornholm vil vise sit virke og engagement frem, til hele verden. Her skal handlinger forenes i fællesskaber, og være medvirkende til at skabe et bæredygtig samfund, her skal vi også arbejde og lege med aktiviteter, der viser hvad dagen vil bringe, når vi bliver voksne, og fatter vigtigheden af at moder jord skal aflastes, og mennesket for alvor tænker ressourcer ind i cirkulær økonomiske handlinger.  

Efter en lang rejse på hele 3 år, er vi nu endelig arriveret med renoveringen af den gamle produktions hal. Og det skal fejres, men ikke bare med bobler, og tale, men også med en særlig skøn og spændende kunstudstilling af Linnea Jensen, netop fordi hun er autentisk, og her viser egne prøvelser, med livet og naturen - og kæmpe store oplevelser i det minimalistiske liv – anti klima aftryk.  Lige går vi efter en åbnings reception/fernisering den 15 maj. Kl. 14.00. (om Corona vil)

En Stor Tak Til Vores Sponsorer

Konsulent søges til løsningsbeskrivelse af Møbelfabrikkens nye hjemmeside

21.07.20

Konsulent søges til løsningsbeskrivelse af Møbelfabrikkens nye hjemmeside

 

 

Møbelfabrikken har siden 2018, vækstet med gns. 18% pr. år. Der har været fokus på den daglige drift og facilitets udvikling. Med en opdatering og fremtidssikring af web-fladen, kan vi øge vores service betydelig, og skabe et synligt overblik over vores kapacitet af daglige aktiviteter på Møbelfabrikken, bl.a. med informationer om events, bookninger af, overnatninger, mødelokaler, og faciliteter, sende live nyheder til alle brugere, gæster og iværksætterne. Vi har ydermere ambitioner om at synliggøre vores fantastiske iværksætterhus både lokalt, men også i landene omkring os.

Opgavebeskrivelse.

Møbelfabrikkens hjemmeside www.møbelfabrikken.dk, skal moderniseres. Til dette har vi brug for en løsningsbeskrivelse af en service hjemmeside, henvendt til brugere uden- og indenfor Møbelfabrikken. Vi forestiller os en dynamisk, alsidig servicesite, med fuld integration til bruger, kunde, booking, kalender, økonomimodul, nyheder, hjemmesiden skal håndtere flere sprogversioner, og tilkoblet SOME platforme. Tillige skal hjemmesiden være optimeret til nyeste SEO teknologi, responsiv, hurtig, have en bruger venlig backend, samt tilknyttet en webshop hvor lejerne kan lægge ting ind til salg, med indholdsadgang for partnere.

Møbelfabrikken, men også husets brugerne, tilbyder et meget bred parlette af service, faciliteter, ydelser, og produkter, til en kundegruppe med meget forskellige behov, Det skal være muligt for brugerne selv  at opdaterer deres budskab på hjemmesiden.  

Løsningsbeskrivelsen skal henvise til detaljerede allerede velfungerende software, der kan arbejde sammen problemfrit, I opgaven skal der indgå praktiske demoer/ eksempler på hvordan hjemmesiden vil fungerer, samt forslag til univers og design.

 

Budget:  25000,- ekskl. moms

I tilbuddet skal indgå:

  • En udførlig opgavebeskrivelse/opgave tilgang.
  • Timeantal, timepris og totalpris for opgaven
  • Der skal gives ét samlet tilbud på løsningen af hele rådgivningsforløbet under hensyntagen til indhold og krav
  • Oversigt over medarbejderkvalifikationer/kompetencer, der stilles til rådighed for de enkelte delopgaver i rådgivningsforløbet
  • I tilbuddet skal der henvises til ordregivers navn og cvr-nummer (deltagevirksomheden) samt projektets navn
     

Deadline for modtagelse af tilbud er den 21 august 2020​ 

Møbelfabrikken leverer bedste resultat til dato

23.04.20

Møbelfabrikken leverer bedste resultat til dato

 

 

Møbelfabrikken – Bornholms iværksætterhus i Nexø har de sidste 4 år været gennem en turn-around, og det har båret frugt. I 2019 leverer Møbelfabrikken sit bedste resultat til dato. Det fremgår af bestyrelsens årsrapport, som viser, at Møbelfabrikken i 2019 leverer et meget flot resultat på 264.327 kr. i overskud mod 58.000 kr. i 2018 (når værdireguleringen af årets resultat er fratrukket). 

 

Bestyrelsen finder resultatet tilfredsstillende, men er samtidig bevidst om, at Møbelfabrikkens fremtidige drift er betinget af en positiv indtjening på niveau med 2019. Nettoomsætningen fra 2018 til 2019, før tilskud, er steget med 493.000 kr., hvilket svarer til en stigning på 18%. I 2019 modtog Møbelfabrikken sit sidste tilskud på 155.000 kr. fra Bornholms Regionskommune, og fra i år står Møbelfabrikken på egne ben, dog er man i dialog med Bornholms Regionskommune om en kommunegaranti, da iværksætterhusets økonomi fortsat er sårbar. 

 

”Det er noget af en rejse Møbelfabrikken har været på de seneste 4 år, og der er sikkert mange, som ikke havde regnet med, at Møbelfabrikken kunne løfte sig igen efter at have været tæt på konkurs. Derfor er jeg også meget stolt af det iværksætterhus, vi ser i dag. Det sprudler af liv med tre FGU-værksteder, et mix af erhvervsdrivende, keramikfabrik, workshops og fitness aktiviteter”, fortæller Carsten Aalling, direktør for Møbelfabrikken. 

 

Møbelfabrikken går en ny tid i møde 

De seneste år er blevet brugt på at fintune Møbelfabrikken både i forhold til drift, men også i forhold til vedligeholdelse af bygningsmassen. I 2019 er værkstedet for reparationsfællesskabet færdiggjort. Der er blevet monteret energivinduer, og en koldhal som lejes af Bornholms Keramik Fabrik er blevet isoleret. Også gårdhaven og øvrige grønne arealer er blevet forskønnet bl.a. med stor hjælp fra FGUs dygtige elever.

 

I 2020 forventes fondsmidler til renovering af den oprindelige møbelproduktionshal at falde på plads og renoveringen kan påbegynde. Det vil give flere kvadratmeter, som skal udnyttes til iværksætteri og projekter med fokus på bæredygtighed og cirkulærøkonomi. De øgede aktiviteter i denne del af iværksætterhuset vil samtidig skabe mulighed for ekstra indtjening. 

 

I Møbelfabrikkens bestyrelse er der kommet nye ansigter til. Tidligere formand Majbritt Tønnesen forlod bestyrelsen i 2019, Jens Skovgaard gik desværre bort i januar og efter en 4-årig bestyrelsesperiode, udtræder også Lisbeth Kellberg og næstformand Maria Haugaard Barslund. De nye ansigter i bestyrelsen er Jens Rathmann Hansen, der indtræder som formand samt tidligere bestyrelsesmedlem Frank Eriksen, som er tilbage i bestyrelsen. Møbelfabrikkens bestyrelse består af 2 repræsentanter fra kommunalbestyrelsen Brian Kofoed (V) og Bjarne Hartung Kirkegaard (KD), lejerrepræsentanterne Sisse Thuesen fra Blomsterverden og Rie Hansen, BUPL, Pernille Bülow, Frank Eriksen, Eriksen+brands samt Jens Rathmann Hansen (bestyrelsesformand), som alle ser frem til et fortsat godt samarbejde med Carsten Aalling om den videre rejse for Møbelfabrikken. 

 

For mere information kontakt bestyrelsesformand,  Jens Rathmann Hansen,  tlf. 29 69 53 15 eller direktør Carsten Aalling, tlf. 20 55 29 99

Maiko shintani møbelfabrik møbelfabrikken værkstedet frivillig nyhed gæst

11.01.20

Besøg fra Japan

Møbelfabrikken og vores Repair Café har fået spændende besøg fra Japan. 

Maiko Shintani bor hos os i hele januar, for at afholde en række spændende gratis workshops, med bæredygtige temaer og en Japansk vinkel - samt for at møde lokale bornholmere.

Formålet er at kunne udveksle inspiration og lære af hinanden på tværs af forskellige kulturelle baggrunde.

Maiko Shintani er født i Japan, Nagoya i 1985 og Danmark har været hendes andet hjem og inspirationskilde de seneste ti år. Gennem de sidste par år, har hun blandt andet undersøgt Ecovillages, planlagt kulturelle begivenheder og skolerejser, samt afholdt workshops med inspiration fra Japan. 

Maiko har en spændende baggrund og skrev sin master i udviklingsstudier med fokus på "Ecovillages i Denmark" og er ligeledes uddannet lærer, ligesom hun har hardeltaget i et 4 måneder langt udvekslingsprogram på "University College Lillebaelt" og arbejdet på den danske ambassade i Japan.

Blandt workshops og projekter i Danmark, har hun f.eks. stået bag "Itadakimasu in Christiania" i 2016  - et fødevareprojekt hvor hun lavede japansk mad af doneret overskudsmad, for at dele måltider med andre. Projekt var koblet op på World Food Programme - ShareTheMeal - et FN initiativ. (Læs mere: https://akmttbjwemausjpn.wixsite.com/itadakichristiania)

Er du blevet nysgerrig og vil du gerne deltage i et af hendes (gratis) workshops, som finder sted i Værkstedet, dit reparationsfælleskab på Møbelfabrikken? Så følg linket www.møbelfabrikken.dk/vaerkstedet.

Vil du gerne høre nærmere om Maiko Shintani, eller invitere hende til et samarbejde i din forening, på dinskole eller andet? Så skriv endelig til os på info@moebelfabrikk01.dk

jul julemarked kunsthåndværk nexo nexø nexoe

30.11.2019

Julemarked på Møbelfabrikken

Møbelfabrikken inviterer til julemarked d. 30 november 2019 fra kl. 10 - 16!

Oplev musik, John B's genbrugsguld, keramik, kunsthåndværk og design, strik og tekstildesign, møbler, sjove påfund, unikke ting og meget mere. Nyd julevafler, Glühwein, E-sport, udendørs suppekøkken og børne- og ungehyggehjørnet, samt gratis tur i hestevognen mellem Fritids- og kulturhuset Nexø og Møbelfabrikken. Læs mere om besøg, aktiviteter og salg på www.møbelfabrikken.dk/nyheder

Sidste år, 2018, var første gang vi afholdte et marked på Møbelfabrikken. Det der motiverede os til at lave sådan en aktivitet, er ønsket om at åbne op for Møbelfabrikken, samt sprede kendskabet til huset. Sidste år lavede vi Julemarkedet i samarbejde med Fritidshuset. Resultatet blev, at Møbelfabrikken fik 800 besøgende, og Fritidshuset slog deres gamle rekord, de fik 900 besøgende. Sådan bliver det også i år. Den 30 november har Designskolen, Fritidshuset og Møbelfabrikken Julemarked på samme dag.     

Vil du gerne sælge dine smukke varer eller f.eks. lokale produkter på julemarkedet?

Så bestil en salgsbod for 150,- per meter (inkl. bord og stol)

Bestil salgsboder via:
ole.van.huizen@moebelfabrikk01.dk
eller ring +45 3013 2133.

undervaerker fond underværker realdania RealDania donor doneret zero waste

20.11 2019

Underværker - en Realdania kampagne - har doneret 300.000,- og Nykredit fonden har doneret 184.000,- til Møbelfabrikken

Ildsjælene fra Møbelfabrikken i Nexø er stolte af deres arbejde med bæredygtighed, genbrug og zero-waste og drømmer også om at indrette et eksperimentarium for cirkulær økonomi.

Idéen er at skabe en ’Genbrugs’, hvor frivillige kræfter sætter lokale borgeres kasserede ting i stand, så de kan bruges igen.

Og den idé er så god, at den nu kan føres ud i livet med støtte fra Underværker – Realdanias kampagne til ildsjæle i det byggede miljø og Nykredit fonden.

Vi er taknemmelige og glæders os til det kommende eksperimentarium.

EFTERÅRETS WORKSHOPS I VÆRKSTEDET

25 september kl. 16 - 21
Plastikpose- frit Bornholm

Tænk hvis indkøb kan lade sig gøre helt uden plastposer? Det er tanken bag Plastikpose- frit Bornholm. Projektet er startet op i Østerbro og Amager, og nu bakker Møbelfabrikken op om projektet ved at stille Værkstedet til rådighed. Deltag lige så mange gange du har lyst til og bliv en del af et spændende og hyggeligt fælleskab omkring bæredygtighed. Gratis deltagelse. Tilmelding og spørgsmål sker på mail til ole.van.huizen@moebelfabrikk01.dk eller ring til Ole på +45 30132133

 

02 oktober kl. 16 - 21
Repair Cafe Nexø Workshop: hjemmelavede ”engangsprodukter”

Få inspiration og lav hjemmelavede "engangsprodukter" der kan bruges igen og igen. Aftenen starter med dialog og tips omkring forbrugsgoder i hverdagen, og man kan sy sit eget kaffefilter af bomuldsstof. Man kan tilkøbe bomuldsstoffet i Værkstedet, eller selv medbringe det (ikke for tykt stof). Medbring gerne selv stofsaks, målebånd, opsprætter, knappenåle og andet du plejer at bruge til at sy, da her er begrænset med redskab. Medbring eventuelt en madpakke. Her står tråd og symaskiner til rådighed, samt kaffe på kanden. Gratis deltagelse. Tilmelding og spørgsmål sker på mail til ole.van.huizen@moebelfabrikk01.dk eller ring til Ole på +45 30132133
Mere info på 
www.møbelfabrikken.dk/varkstedet


09 oktober kl. 16 - 21
Plastikpose- frit Bornholm
Tænk hvis indkøb kan lade sig gøre helt uden plastposer? Det er tanken bag Plastikpose- frit Bornholm. Projektet er startet op i Østerbro og Amager, og nu bakker Møbelfabrikken op om projektet ved at stille Værkstedet til rådighed. Deltag lige så mange gange du har lyst til og bliv en del af et spændende og hyggeligt fælleskab omkring bæredygtighed. Gratis deltagelse. Tilmelding og spørgsmål sker på mail til ole.van.huizen@moebelfabrikk01.dk eller ring til Ole på +45 30132133

 

16 oktober kl. 16 - 21
Repair Cafe Nexø Workshop: Byg et ”insekthotel”

Byg et "insekthotel" til i din have. I træværkstedet skal vi bygge et "insekthotel" hvor insekter kan hvile, overvintre eller bare overnatte i haven. I workshoppen lærer du at bruge søjleboremaskine og båndsav. Du skal selv medbringe noget gammelt træ eller andet materiale der kan bores og saves i, sandpapir, og maling og pensler hvis du ønsker at male resultatet. Medbring eventuelt en madpakke. Materialer som søm, skruer , sandpapir og værktøj står til rådighed takket være donationer og er derfor begrænset. Skal du bruge meget, eller noget specifikt, er det en god ide at medbringe det selv. Husk eventuelt også en madpakke! Her er kaffe på kanden. Gratis deltagelse. Tilmelding og spørgsmål sker på mail til ole.van.huizen@moebelfabrikk01.dk eller ring til Ole på +45 30132133

 

23 oktober kl. 16 - 21
Plastikpose- frit Bornholm
Tænk hvis indkøb kan lade sig gøre helt uden plastposer? Det er tanken bag Plastikpose- frit Bornholm. Projektet er startet op i Østerbro og Amager, og nu bakker Møbelfabrikken op om projektet ved at stille Værkstedet til rådighed. Deltag lige så mange gange du har lyst til og bliv en del af et spændende og hyggeligt fælleskab omkring bæredygtighed. Gratis deltagelse. Tilmelding og spørgsmål sker på mail til ole.van.huizen@moebelfabrikk01.dk eller ring til Ole på +45 30132133

 

30 oktober kl. 16 - 21
Repair Cafe Nexø Workshop: Møbelaften på Møbelfabrikken

Saml (små) møbler derhjemme der trænger til ny farve, lak, eller reparation. Det kan for eksempel være en stol, skænk, et lille skab, reol eller et lille sidebord. Tag dem med til Værkstedet på Møbelfabrikken og få tips til slibning, maling, reparation eller anden istandsættelse. Materialer som søm, skruer , sandpapir og værktøj står til rådighed takket være donationer og er derfor begrænset. Skal du bruge meget, eller noget specifikt, er det en god ide at medbringe det selv. Medbring gerne maling, lak eller andet hvis du ønsker at bruge dette. Husk eventuelt også en madpakke! Her er kaffe på kanden. Gratis deltagelse. Tilmelding og spørgsmål sker på mail til ole.van.huizen@moebelfabrikk01.dk eller ring til Ole på +45 30132133
Mere info på 
www.møbelfabrikken.dk/varkstedet

 

06 november kl. 16 - 21
Plastikpose- frit Bornholm
Tænk hvis indkøb kan lade sig gøre helt uden plastposer? Det er tanken bag Plastikpose- frit Bornholm. Projektet er startet op i Østerbro og Amager, og nu bakker Møbelfabrikken op om projektet ved at stille Værkstedet til rådighed. Deltag lige så mange gange du har lyst til og bliv en del af et spændende og hyggeligt fælleskab omkring bæredygtighed. Gratis deltagelse. Tilmelding og spørgsmål sker på mail til ole.van.huizen@moebelfabrikk01.dk eller ring til Ole på +45 30132133

 

13 november kl. 16 - 21
Repair Cafe Nexø Workshop: Lav “plastik” med bivoks
I stedet for at bruge plastic, kan man bruge bomuldsstof og bivoks til at lave opbevaring til ost, madpakken, og alt muligt andet! I workshoppen laver vi et lille stykke ”plastik” til madopbevaring. Bivoks står til rådighed (begrænset) og man kan tilkøbe eller medbringe bomuldsstof (det skal ikke være for tykt). I workshoppen laver man en "lap" til indpakning af madvarer. Ønsker du at sy noget sammen, så medbring gerne selv stofsaks, målebånd, opsprætter, knappenåle og andet du plejer at bruge til at sy, da her er begrænset med redskab. Medbring eventuelt en madpakke. Her står tråd og symaskiner til rådighed, samt kaffe på kanden. Gratis deltagelse. Tilmelding og spørgsmål sker på mail til ole.van.huizen@moebelfabrikk01.dk eller ring til Ole på +45 30132133

 

20 november kl. 16 - 21
Plastikpose- frit Bornholm
Tænk hvis indkøb kan lade sig gøre helt uden plastposer? Det er tanken bag Plastikpose- frit Bornholm. Projektet er startet op i Østerbro og Amager, og nu bakker Møbelfabrikken op om projektet ved at stille Værkstedet til rådighed. Deltag lige så mange gange du har lyst til og bliv en del af et spændende og hyggeligt fælleskab omkring bæredygtighed. Gratis deltagelse. Tilmelding og spørgsmål sker på mail til ole.van.huizen@moebelfabrikk01.dk eller ring til Ole på +45 30132133

levende billeder levende billede planter billedramme gammel billedramme ramme levende udsmykning

28 Juni kl. 10:00 - 15:00 – Levende billeder - workshop

Lav gamle billedrammer om til grøn og levende udsmykning!  

Står du med en gammel billedramme der trænger til en ny fremtid?
Elsker du grønt og planteliv?

Repair Cafe Nexø inviterer til en spændende workshop hvor du kan lære at lave et ”levende billede". Vores Svenske gæster fra reparationscafeen i Lund,- Fixa Till - lærer os hvordan vi kan lave en gammel billedramme om til en grøn, levende og smuk udsmykning.

Medbring selv billedramme og eventuelt kimplanter eller frø. Det er en fordel hvis billedrammen har en dyb bund. 

Workshoppen starter klokken 10:00 og man kan løbende deltage (drop- in) indtil kl. 15:00.


Deltagelse er gratis, og du finder os:

Repair Cafe Nexø
Møbelfabrikken 
Gl. Rønnevej 17A
3730 Nexø.

Plastikposefrit plastikpose frit Bornholm miljø plastikpose-fri ø nexø syværksted oe nexoe nexo syvaerksted repair cafe bornholm

29. Maj kl. 19.00 - 21.00 - Plastikpose-frit Bornholm / Kick-off

Lad os gøre Bornholm til en plastikpose-fri ø.
Kom til Kick-off på Plastikpose-frit Bornholm.

Lisbeth Kjellberg og Mona Andersen står bag projekterne og "Plastikpose-frit Amager" og "Plastikposefrit Christianshavn" der ved hjælp af frivillige sjæle og genbrugsstof syr store mængder af forskellige stofposer for at, i samarbejde med lokale butikker, komme forurening til livs.

Nu kommer Lisbeth og Mona og deler deres erfaringer med os og inspirerer til hvordan vi selv kan komme i gang med en mere bæredygtig hverdag på Bornholm.

Kom og vær med!

Deltagelse er gratis, og man kan medbringe eller tilkøbe materialer til at sy sin egen stofpose til sig selv eller en du synes bruger for mange plastikposer i hverdagen. 

Alle er velkomne og du må meget gerne invitere venner og familie der vil lære at sy eller ønsker at bidrage til en mere bæredygtig hverdag.

Kick-off finder sted ​onsdag den 29. maj  fra kl. 19:00 - 21:00 på Møbelfabrikken i Repair Cafe Bornholms syværksted.
Gl. Rønnevej 17A
3730 Nexø

knivsliber knivsliberi kniv slibe polere pudse knive sakse nexoe nexø Moeebelfabrikken mobelfabrikken møbelfabrikken repair cafe bornholm

31 maj 11:00 - 14:00 - Slibe-workshop

Lær at slibe dine knive...
Kom til slibe-workshop hos Repair Café Bornholm

Trænger dine knive, sakse, stemmejern, plæneklipperknive, eller andet til en slibning? Mester-sliber, super klunser og inspirator John Bidstrup viser hvordan man bruger maskinerne i Repair Cafe Nexø på Møbelfabrikken til at få nyt liv i dine klinger. 

Medbring gerne alle de ting, der skal slibes, pudses eller poleres. Deltagelse er gratis og der er kaffe på kanden. Medbring eventuelt en madpakke. 

Kom glad onsdag d. 31 maj 11:00 - 14:00 på:

Møbelfabrikken
Gl. Rønnevej 17A
3730 Nexø

sprossevinduer workshop repaircafe repair cafe moebelfabrikken møbelfabrikken mobelfabrikken

1. Maj kl. 18:00 - 20:00 - Sprossevindue workshop

Få liv I gamle sprossevinduer! 
Workshop instruktør Mik Iversen er faglærer og deler tips og teknikker på aftenen.

Du kan tage et vindue med der skal sættes i stand, eller følge med ved at se på eksemplerne i værkstedet.

Deltagelse er gratis, og du finder os:

Repair Cafe Nexø
Møbelfabrikken 
Gl. Rønnevej 17A
3730 Nexø.

Bukse tilretning buksetilretning workshop bukser repair cafe repaircafe nexo moebelfabrikken mobelfabrikken møbelfabrikken

8. Maj kl. 17:00 - 19:00 - Bukse-tilretning workshop

Har du lige købt de smukkeste eller sejeste bukser, men er der bare et eller andet galt med pasformen?

Instruktør Ditte Olsen, beklædningskonstruktør, kan forklare på aftenen hvordan du kan lave tilretninger. 

Medbring bukserne der ikke sidder rigtigt.

Symaskiner og redskaber står til rådighed. 

Deltagelse er gratis, og du finder os:
Repair Cafe Nexø
Møbelfabrikken 
Gl. Rønnevej 17A
3730 Nexø.

drivtømmer træværk drivtommer drivtoemmer travark traevaerk workshop repair cafe repaircafe moebelfabrikken mobelfabrikken møbelfabrikken

15. Maj kl. 19:00 - 21:00 - Drivtømmer workshop

Har du fundet smukt drivtømmer, eller andet træværk der kan udsmykke hjemmet?

Instruktør Pierluigi Marconato giver inspiration og kommer med eksempler på hvad man kan lave af et flot stykke træ: f.eks. en lampe, eller en indfarvet skulptur!

Deltagelse er gratis, og du finder os:

Deltagelse er gratis, og du finder os:
Repair Cafe Nexø
Møbelfabrikken 
Gl. Rønnevej 17A
3730 Nexø.

påskemarked påske bazar møbelfabrikken sommerfuglepark kunst design vegansk jazz blomstermarked

20 april 2019

Påske Bazar på Møbelfabrikken og sæsonåbning på Sommerfugleparken

Design og kunst
Vegansk street food- køkken med Oliver Holm
Østersøens pølser
Live jazz
Blomstermarked
GAME DAY og Expert Gear messe
Repair Cafe Nexø
John B's genbrugs guld
... og sæsonåbning af Bornholms Sommerfuglepark: BYT DIN INDGANGSBILLET TIL SÆSONKORT ...

Poul Erik og hans skønne heste vil køre hestevogn mellem Sommerfugleparken og Møbelfabrikken, hele dagen - få en gratis tur. 

... Og meget meget mere ...

Vil du have en bod? Eller har du spørgsmål så send en emai til ole.van.huizen@moebelfabrikk01.dk

 

Skråbånd workshop

I workshoppen lærer du at lave dit eget skråbånd. Selvfølgeligt kan man bare købe det, men nu bestemmer du selv farve og kvalitet, og kan få brugt dine stofrester! I workshoppen får du instruktion i at bruge Værkstedets industri damp/strygejern så du kan få et hurtigt og proffesionelt resultat. Skråbånd kan bruges til forskønnelse, reparation eller forstærkning på f.eks børnetøj, fastelavnstøj, boligtekstiler, dine egne designs eller bare hjemmesyede klude - mulighederne er mange.

Deltagelse er gratis, og du kan medbringe eller tilkøbe tekstiler.

Værkstedets systue på Møbelfabrikken, Gl Rønnevej 17A, 3730 Nexø

Onsdag 6 marts kl 16 - 21

Fredag 8 marts kl. 10 - 15

Zero Waste tøjdesign workshop

I workshoppen får du en enkel introduktion til zero waste syning - og tilskæring, men man kan naturligvis udarbejde det så komplekst som man har lyst til!
Vi laver en fælles øvelse til inspiration i papir, hvilken så kan udarbejdes i rigtig stof, eller man kan vælge at sy efter poncho-mønsteret som værkstedsassistenten, Ole Van Huizen - Master of arts fra Kolding Designskole - har designet til Værkstedet.

Workshoppen er gratis at deltage i, og man må gerne medbringe eller tilkøbe stof. Papir bliver suppleret.

Værkstedets systue på Møbelfabrikken, Gl Rønnevej 17A, 3730 Nexø

Onsdag 13 marts kl. 16 - 21

Fredag 15 marts kl. 10 - 15

24.09.2018

Hjertelig velkommen

Hen over sommeren, har vi kunnet sige pænt velkommen til Jesper, Jens og Lone- Jl, Energy, Lars Larsen- Jazz & Juice, Sofie Amalie Andersen- Billedkunstner, Malene Rossil- Nordic Fermentation, Kim Sørensen- 2enLifeDesign, Andreas- BornPro E-sport, Rick Gerner- Keramik værkstedet, Linea Grescher- Keramik værkstedet, Thomas Vesth- Personlig træner, Karin Iloeman- rådgiver, Susan og Torben Hannesbo Drop-in yoga, AOF- Sy-kurser, AOF- yoga, Kevin McGwin- In-other-words, Søren Femmer- 588.

21.06.2018

588 afholder informationsmøde

588 - Bornholms iværksætterprogram afholder informationsmøde om deres platform og hvad iværksættere kan få ud af at deltage i deres forløb.
588 har lejet sig ind i et skønt stort lokale her på Møbelfabrikken, og vi glæder os til at have endnu mere iværksætteri i hverdagen.

10.06.2018

588 flytter ind på Møbelfabrikken

Vi er mega stolte over at iværksætteri programmet 588, poweret by Business Center Bornholm, bliver sat iværk på Møbelfabrikken, Bornholms iværksætterhus i Nexø. Vores mission er alt under et tag.

31.05.2018

Pressemeddelelse fra Møbelfabrikken

Møbelfabrikken præsenterer et overskud på 204.000 kr. 
Møbelfabrikken – Bornholms iværksætterhus i Nexø er på rette kurs, hvilket fremgår af bestyrelsens årsrapport 2017, hvor et lille underskud på -11.321 kr. i 2016 er vendt til et overskud på 204.000 kr. i 2017. Bestyrelsen finder resultatet tilfredsstillende og peger på driftsoptimering som den primære årsag til det positive resultat.
Se hele pressemeddelelsen her

06.06.2018

Ledigt lokale

Vores skønne hjørnekontor søger ny lejer.
Prisen er 8.495 kr. pr. måned (ekskl. moms) og med i prisen får du fibernet, adgang til tekøkken i vores café, forbrug af el/varme/vand, adgang til printer (print betales dog enkeltvist), samt mulighed for gratis at benytte vores mødelokaler.
Kontakt os på 7022 0898 eller info@moebelfabrikk01.dk for mere information.

07.09.2017

Udstilling om Møbelfabrikkens historie

Vi har for tiden fornøjelsen af at kunne vise nogle fine gamle avisartikler og andet materiale frem om vores historie.
Plancherne er udstillet i vores glasgang - keramikværkstedet - de er udarbejdet af Nexø Museum og sponsoreret af Nexø Håndværkeres Venneforening.

01.09.2017

Besøg af H.M. Dronningen

I dag kunne vores lejere fra Den Danske Keramikfabrik byde velkommen til H.M. Dronningen her på Møbelfabrikken - kl. 10.10 stod vi klar.

07.08.2017

Nye lejere på vej

Skøn dag, skønt vejr, skønne nye lejere og aktiviteter på vej til Møbelfabrikken.

12.07.2017

Arkitekt-udstilling

Vi udstiller for tiden disse fine præsentationer lavet af Kunstakademiets Arkiteksskole - kom endeligt forbi og se alle plakaterne, der hænger over hele Møbelfabrikken.

22.05.2017

Bornholms Kulturuge

Vi er også med til Bornholms Kulturuge i år.

19.05.2017

Tour de Bornholm

Vi er stolte over at støtte op om det fantastiske arrangement.

02.05.2017

Vi har skiftet navn!

Fremover vil stedet hedde Møbelfabrikken - det oprindelige navn for vores vidunderlige område.

15.04.2017

Påskesalg hos Den Danske Keramikfabrik

Kom til fantastisk påskesalg hos vores lejere i Den Danske Keramikfabrik.

08.03.2017

Startup Café for iværksættere

Netop nu sidder en lang række ivrige spirende iværksættere og bliver inspireret af Stephanies historie. Stephanie har selv startet virksomheden Floating Grip.

28.02.2017

Workshop med Patent- og Varemærkestyrelsen

"A man may die, nations may rise and fall, but an idea lives on" - med det fantastiske John F. Kennedy citat er der hermed sat gang i Business Center Bornholms arrangement om beskyttelse af gode ideer og varemærker

16.02.2017

Besøg af Marmeladekokken

Vi havde i går besøg af Marmeladekokken som lavede hendes skønne marmelade i vores køkken. 
Disse glas skal leveres til Hotel D'Angleterre - og vi fik et par stykker til vores daglige friskbagte morgenboller til lejerne.

05.12.2016

Julen er hjerternes tid

Personalet på Bright Park julehygger om vores fantastiske lejere, med nybagte boller hver morgen i december.

28.11.2016

Så er der ny kunst på væggene på Bright Park

Det næste stykke tid har du mulighed for at se billeder fra Semko Balcerski og hans "Walkabout Bornholm".

14.11.2016

Startup-café for mulige iværksættere

Netop nu sidder 14 ivrige iværksættere-interesserede og arbejder med deres forretningsplan sammen med Business Center Bornholm.

12.10.2016

"Succes online"-workshop

I dag afholdte Business Center Bornholm workshop for 46 personer fra det bornholmske erhvervsliv.

De lærte alle om opsætning af markedsføring på Google, og hvordan de nemmere kan blive fundet af deres kunder.

29.09.2016

Afskedskage med BORNCUT

I dag har vi desværre sagt farvel til drengene fra BORNCUT.

De har været på Bright Park hele 2016, og de har nu vokset sig større og skal videre til nye spændende eventyr.

22.09.2016

Fællesfrokost

I dag er det skønt vejr, og vi har en særlig gæst.
Salah har stillet hans food-truck op i vores smukke gådhave, og alle vores lejere er inviteret til fælles spisning.

16.09.2016

Innovation Camp

Så er Fonden for Entreprenørskab Bornholm i gang med efteruddannelse af innovationsvejledere på samtlige bornholmske grundskoler for at sikre, at øens børn og unge styrker deres innovative og entreprenørielle kompetencer - det foregår hos os i dag og i morgen.