Sy- og kreative værksteder

Sy-værkstedet – reparationsfællesskab på Møbelfabrikken

Værkstedet er et reparationsfælleskab baseret på frivillige kræfter

Her tilbydes løbende forskellige aktiviteter og muligheder for dem, der gerne vil bidrage til en grønnere verden ved at reparere, forskønne, re-cycle, up-cycle, re-designe eller bare genbruge gamle ting og sager, i stedet for at smide ud.

Kære brugere af værkstedet, vores åbningstider Mandage: kl. 13.00-19.00 • alle er velkommen

Reparationsfællesskabet Værkstedet er et selvstændigt hjerteprojekt drevet af Møbelfabrikken. Projektet drejer sig om begreber som en bæredygtig fremtid og cirkulær økonomi, formidlet på et niveau, der er nært og forståeligt for borgerne. Målgruppen omfatter borgere i alle aldre og interesse grupper. Formidlingen sker gennem åbne værkstedsaftener, hvor borgerne gratis kan benytte den imponerende maskinpark under kyndig vejledning fra vores værkstedsansvarlige, og de grønne frivillige. Her er fokus på fællesskab omkring reparationer, læring og skabelsen af venskaber der giver livskvalitet på tværs af generationer. Der har også løbende været udstillinger af bæredygtige initiativer og afholdelse af foredrag i den gamle, nu renoverede møbelproduktionshal. Værkstedet har været i drift siden efteråret 2018 og har udover op til 80 årlige åbningsdage også været vært for små og store begivenheder med besøgende fra både ind- og udland. Vi støtter Bornholms ønske om at positionere sig som den grønne ø.

Kontakt os på: vaerkstedet@moebelfabrikk01.dk eller send sms til 51274580 (Jannie)

Vi har modtaget støtte fra:

Sy- og kreativ værksted

24/7 adgang til arbejdsborde, maskiner og forbrug (el/vand/varme), bortset fra tidspunkter der afholdes kursus.

Stor veludstyret systue, der kan håndterer alt fra læder til det fineste stof, kan lejes til dine projekter. Udover industrisymaskiner, overlocker, mindre symaskiner, finder du også klippe borde, damp og masser af plads.

Står du og vil starte op som Øens fremmeste skrædder, eller som masse producent af bæredygtige stofposer, skjorter med bornholmske udtryk eller attraktioner, ja så har du din nye base til opstart af egen virksomhed her.

Keramikværksted

Keramikværkstedet ideel hvis du mangler et sted at skabe din keramik eller vil i gang med egen produktion. Værkstedet er veludstyret, med stor oven og med gode parkerings- og af- og pålæsnings muligheder.

Med en fast plads i keramikværkstedet, får du adgang til et areal med god opbevaringsplads, adgang til fælles arbejdsborde, brænding, modelstøberi, udstyr m.m.

Står du og mangler et sted at lave din keramik eller vil du gerne i gang med egenproduktion til din egen virksomhed, så er keramikværkstedet en ideelle mulighed.

Keramikværkstedet kan anvendes af lokale såvel som folk udenfor Bornholm. På Møbelfabrikken tilbyder vi overnatningsmuligheder. Et tilbud til dig som gerne vil være tæt på værkstedet i en kortere eller længere periode.

Hvis du er interesseret i at leje en arbejdsplads i det keramiske værksted, kontakt Bornholms Keramikfabrik direkte: email: sales@bornholmskeramikfabrik.dk

 

Produktionskøkken

Produktionskøkken 1.

Størrelse: 144 m2. med 4 til 5 meter til loftet. Køkkenet er godkendt til produktion af fødevarer. Produktionsområdet er delt i et produktionsområde, et lager, et kontor samt event område.

Lokalet er med stor vareport og holder temperatur via 2 luft til luft pumper.

Produktionskøkken 2.

Størrelse: 30 m2 med depotrum. Effektiv indrettet til produktion af måltider. Køkkenet indeholder alle grund   faciliteter og er godkendt til produktion af fødevarer. Køkkenet kan tænkes ind i et samarbejde med Møbelfabrikken, med levering af forplejning til vores mange arrangementer.